- להעצים את כוחן של משפחות נפגעי הנפש, ולהביא להכרה בתפקיד החיוני שממלאים בני המשפחה בטיפול בחולה ובשיקומו, נוסף על העזרה שהמשפחות עצמן זקוקות לה בתפקודן.
- להטמיע במודעות הציבור, התקשורת וקובעי המדיניות את ההיקף, החומרה והסיכונים שבתחלואת הנפש; את הצרכים והמצוקות של המתמודדים ומשפחותיהם; את ההכרח בחיסול האפליה, הקיפוח והסטיגמה כלפי תחלואת הנפש.
- להבטיח העברת מידע מקיף ברור, עדכני, זמין ונגיש לציבור על מכלול השירותים למתמודדים עם מוגבלות נפשית וזכויותיהם.
- להטמיע במודעות הציבור את זכותם של נפגעי הנפש לחיים בכבוד, למימוש הפוטנציאל האישי ולשוויון זכויות בתעסוקה, דיור, חיי חברה והשלמת השכלה.
- להביא לשקיפות ונטילת אחריות במערכת הבריאות ובמסגרות הטיפול והשיקום של נפגעי הנפש – באשפוז ובקהילה.
- לקדם את החקיקה לזכויות האדם וזכויות הטיפול הנאות של אנשים עם מחלות נפש ולהביא למימוש שוויוני של חוקי הטיפול הרפואי, השיקום והשילוב בקהילה.
- לקדם רב-שיח ופעילות משותפת עם גורמי ניהול ובקרה, ארגונים מקצועיים בבריאות הנפש והשיקום ועמותות ציבוריות בתחום השיקום ובתחום זכויות הנכים והחולים בישראל.
תגיותבריאות הנפש הורים לילדים נפגעי נפש הורים לילדים עם מוגבלות נפשית זכויות נפגעי נפש זכויות של אנשים בעלי מוגבלות נפשית בישראל חוק שיוויון זכויות אנשים עם מוגבלויות חוק שיקום נכי נפש משפחות לילדים נפגעי נפש עמותת עוצמהפורום משפחות נפגעי נפש