עמוד הבית / חדשות בריאות הנפש / אוכל, חיידקים והמוח שלנו

אוכל, חיידקים והמוח שלנו

כולנו כבר יודעים שיש קשר בין מה שאנחנו אוכלים לבין הבריאות שלנו. אפילו על הקשר בין תזונה לבריאות נפשית רובנו כבר שמענו. אך מה הקשר בין חיידק קטן במעי הגס לבין המוח שלנו?

בעשור האחרון, מדענים החלו לגלות ענין הולך וגובר בקשר בין חיידקי המעיים לבין התפקוד המוחי. האם לתזונה שלנו יש השפעה על המוח באמצעות המיקרואורגניזמים שחיים במערכת העיכול? ואם כן, כיצד?
בשנים האחרונות זוהו מספר מנגנונים של תקשורת בין המעיים למוח, ביניהם מנגנונים נוירולוגים, חיסוניים ומטאבוליים.
מסתבר, שאוכלוסיית החיידקים (ושאר המיקרואורגניזמים) במעיים, משחקת תפקיד קריטי בהתפתחות נוירולוגית תקינה של המוח ובהתפתחות חלקים במוח האחראיים על ויסות מתח. ישנם מחקרים המראים כי לנוכחות של חיידקים פרוביוטיים במעיים יש השפעה נוגדת חרדה ודיכאון, כמו גם השפעה מיטיבה על תפקודים קוגניטיביים מסוימים.
מה המחקרים ממליצים לאכול?
זה כבר יותר מורכב. אפשר לומר באופן כללי שרבים מהם ממליצים על שילוב של סיבים תזונתיים, מזונות מותססים (כמו יוגורט וחמוצים) ופחות מזון מעובד.

הנה קישור לתקציר של אחד המאמרים שהתפרסמו בשנה האחרונה:
Diet and the Microbiota–Gut–Brain Axis: Sowing the Seeds of Good Mental Health

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות